Sitronella eteerinen öljy

6,00 €
−67 %

2,00 €

(1 l = 200,00 €)
Varastossa

Kuvaus

Aito eteerinen öljy esimerkiksi hyönteisten karkottamiseen. Loistava varsinkin luonnonmukaisena hyttyskarkotteena!


Sitronella (kutsutaan myös nimellä citronella) on eteerinen öljy, jota on käytetty jo kauan hyttysten ja muiden hyönteisten torjuntaan kotona ja puutarhassa. Kokeile esimerkiksi tuoksulyhdyssä tai tuoksukivellä. Voit myös tipauttaa öljyä vaatteelle, mutta vaaleat kankaat saattavat värjäytyä.

 

Sitronellaöljyä ei tule levittää iholle sellaisenaan, mutta voit sekoittaa sitä esimerkiksi kookos- tai manteliöljyyn (tai vaikka oliiviöljyyn) ja levittää näin syntyvää tuoksuöljyä iholle. Voit lisätä samaan seokseen esimerkiksi eucalyptus- tai teatreeöljyä. Jälkimmäisellä seoksella saat paitsi hyttyskarkotteen myös antiseptisen ihonhoitoöljyn. Eteeristä öljyä lisätään tällöin muutamia tippoja 1-2 ruokalusikalliseen valittua öljyä.

 

Sitronellalle löytyy käyttöä myös hyttyssesongin ulkopuolella, sillä se on rauhoittava ja mielialaa kohottava. Kokeile esimerkiksi suursiivousten yhteydessä laittaa muutama tippa tätä antiseptistä öljyä pesuveteen (emulgoi ensin pesuaineeseen) tai desinfioida huoneilmaa tuoksulampun tai -kiven avulla. Voit kokeilla sitronellaa myös päänsärkyyn tai migreeniin.

 

Käyttö:

3-5 tippaa hierontaöljyyn tai veteen.

Vain ulkoiseen käyttöön.

 

Pakkauskoko:

10 ml
 

Markkinoija:

Luttu Oy

 

Katso myös muut Luttu Oy:n eteeriset öljyt!